Gå til hovedindhold

Træn med dit barn i trafikken

Kunden
Vejle Kommune
 
Udfordringen
Alt for mange trafikanter på skolevejene spænder sikkerhedsselen i stedet for cykelhjelmen. De mange biler skaber trafikale udfordringer omkring skolerne og gør forældrene utrygge ved at sende børnene afsted til fods eller på cykel. 
Vejle Kommune gør en stor indsats for sikre skolevejene, men ønsker, at forældrene også selv tager ansvar og træner med deres barn i trafikken.  
• Hvordan får vi forældre og skolebørn til sammen at træne trafikregler og god adfærd ude i trafikken? 
 
Processen
Gode opstartsmøder og løbende dialog om de enkelte medier gav en god og konstruktiv proces. Det var vigtigt for kunden, at kampagnen ikke udelukkende blev en cykelkampagne, men derimod en generel trafikkampagne om sikker adfærd på skolevejen. Pointen med, at forældrene selv skal træne ude i trafikken med deres børn, var vigtig for kunden, og den blev hovedbudskabet på alle medier. 
 
Løsningen
En nykomponeret trafiksang blev hovedmediet i en opsigtsvækkende kampagne, der involverede alle byens skoler. I sangens omkvæd kommer lokale skolebørn med en klar opfordring til deres forældre:


Træn i trafikken – så jeg selv kan klare turen
Træn i trafikken – så jeg selv kan ta’ af sted.
Ja, gør mig tryg og gør mig sikker,
gør mig mega-super-sej
på fortov og på cykelsti og vej. 

Sangen blev illustreret af en sjov animationsfilm og lanceret i biografen, på Facebook og skolernes Intranet. Sangen og filmen fik følgeskab af blandt andet store bannere ved skolerne, opslag på Facebook og trafikøvelser til børn og forældre på skolernes Intranet. 
Med kampagnen fik Vejle Kommune synliggjort en stor udfordring og peget på en vigtig del af løsningen: Nemlig at forældrene træner med deres skolebørn i trafikken og giver dem lov til at gå eller cykle i skole. 

About