Gå til hovedindhold

Se de nye busruter her

Se de nye busruter her

Hvordan forklarer kommunen den komplekse historie om omlægning af busruter? For trafikplanlæggere er det et puslespil, der skal gå op, og så betyder det en række små og store ændringer ude i de enkelte distrikter.

Sammen med flere kommuner har Tankegang udviklet en digital kortløsning, som både giver overblikket over hele rutenettet og samtidig viser rute og tider for hver enkelt. Kommunerne har brugt kortene i forbindelse med høring af de nye planer, så interesserede borgere kunne sætte sig godt ind i ændringerne.

I Holstebro Kommune handler det om skolebusser, så her er fikspunktet den enkelte skole, som er tydeligt markeret på kortet. Når man klikker på skolen, kommer de ruter op, som går til og fra skolen. Siden kan man klikke på hver enkelt rute og får ankomst- og afgangstider.

Løsningen er lavet på korttjenesten Open StreetMap, der ikke er reklamefinansieret, som det er tilfældet med GoogleMaps.

Tankegang har leveret lignende løsninger til Randers Kommune, Frederikssund Kommune, Favrskov Kommune og Horsens Kommune.

Se løsning til Favrskov kommune her: 
favrskov.busrute.dk

 

About