Gå til hovedindhold

Venlige cyklister - en cykelkampagne

Kunden
Frederiksberg Kommune, Vej, Park og Miljø
 
Udfordringen
En mindre gruppe cyklister følger ikke færdselsreglerne, når de gerne vil hurtigt frem i trafikken. Det skaber utryghed hos andre cyklister, fodgængere, buspassagerer og bilister. Frederiksberg Kommune ønsker at arbejde med ændret adfærd og spurgte om Tankegang kunne udforme en cykelkampagne.
 
Processen
Vores grundlæggende filosofi er at formulere positive budskaber. Vi vil ikke løfte pegefingre og stigmatisere gode mennesker, der bare kører lidt frækt på cyklen. Det var også vigtigt at finde et budskab, der passer til mentaliteten på Frederiksberg. Det er pæne folk, som taler ordentligt til hinanden.
Det affødte begrebet VENLIGE CYKLISTER. 
Desuden var det vigtigt for os at henvende os til cyklisterne, mens de cykler. Så hovedelementet i cykelkampagnen skulle være outdoor medier, som cyklisterne møder på deres vej.
For at få det til at fungere skulle vi have et kort, letforståeligt budskab, som cyklisterne ikke skal bruge tid på at oversætte.
 
Løsningen
Venlige cyklister er hovedbudskabet, som altid optræder. Det spiller sammen med syv underbudskaber med handlinger, som venlige cyklister foretager
- holder for bussen
- rækker hånden op og ud
- holder for rødt
- kører på cykelstien
- parkerer i cykelstativerne
- har lys på
- holder til højre
Cykelkampagnen fandt sted i den sidste weekend i august 2019 Frederiksberg blev malet coral-farvet med budskabet om de venlige cyklister. Det stod på cykelstierne og ved stativer, på plakater og i busskurene. Som en del af cykelkampagnen (i to dage) delte Tankegangs sandwichkvinder bolsjer ud til venlige cyklister og kom i direkte kontakt med flere tusinde. Kampagnen affødte presseomtale, spontane delinger på sociale medier og blogindlæg fra lokale ildsjæle.
 
Kontakt 
Stener Glamann / 53 73 12 02 / stener@tankegang.dk
Claus Grøngaard / 53731201 / claus@tankegang.dk

About