Gå til hovedindhold

Varde Byråd sætter kursen

Et enigt byråd i Varde Kommune har sat kursen for de kommende fire års arbejde. Det skete ved et seminar, som Tankegangs direktør Stener Glamann tilrettelagde sammen med direktion og udviklingskonsulenter i kommunen. Stener var ordstyrer gennem den halvanden dag lange proces og formulerede selve byrådsgrundlaget.
Det er på fire punkter med hver sin overskrift, der tilsammen danner den fælles overskrift Vild med vækst, hverdag og Vard1. Nej, det er ikke en trykfejl. Vard1 er for at få opmærksomhed og for at markere høje ambitioner i Varde Byråd.
Som forberedelse til seminaret har Tankegang lavet film med 9 borgere, der giver deres anbefaling til byrådet. Direktionen gennemførte individuelle interview med alle medlemmer af byrådet, som med Tankegangs hjælp blev samlet i et inspirationshæfte, der kom ud sammen med programmet.
På selve seminaret var der et indlæg fra en aktiv borger, der er selvstændig erhvervsdrivende. Desuden interviewede Stener Glamann på dagen en moden sosu-assistent og en nyudlært smed om deres bud på et godt arbejdsliv.
Varde Kommune er i skarp konkurrence om både arbejdskraft, virksomheder og indbyggere, så det er vigtigt for byrådet, at kommunen tør skille sig ud og lægge lidt af den traditionelle vestjyske beskedenhed til side. 

About