Gå til hovedindhold

Reklamefilm i biograferne 

– Nej nej, spaghetti skal ikke i kommodeskuffen!

Carlo og hans far smider affald væk, men der er noget far har misforstået. Spaghetti havner i kommodeskuffen, og fiskeben ryger op i tagrenden. Carlo tager sig til hovedet, for han har nemlig helt styr på, at madaffaldet skal i spanden under køkkenvasken.
Slagelse Kommune ønsker, at borgerne i fremtiden lægger meget mere madaffald i spanden til bioaffald. I samarbejde med Tankegang har kommunen skabt fortællingen om Carlo, der viser sin far, hvordan man sorterer på den rigtige måde. Bogen blev i december 2015 uddelt til alle børnehavebørn i kommunen. 
Små affaldsambassadører


Med fortællingen om Carlo og hans far får de mindste viden om affald på deres eget niveau og med et glimt i øjet. Børnene lærer, at affald er noget, man sorterer og afleverer i bestemte beholdere. Det tæller også med, at børnene med deres nye viden kan gå hen og blive ivrige ambassadører for korrekt sortering af affald i familierne. 

Reklamefilm i biograferne 
Carlo og hans far dukker også op i en lille film i biografernes reklameblok i skolernes vinterferie. Både bogen og filmen er en del af en stor kampagne, som skal flytte affald fra dagrenovation til genbrug. Målet er, at Slagelse Kommune i 2020 lever op til Miljøstyrelsens krav om, at mindst halvdelen af husholdningsaffaldet går til genbrug. 
 

About