Gå til hovedindhold

Klimakufferterne

Hvad skal du have med på ferien?
Tankegang har hjulpet Hjørring Kommune med at pakke deres klimavogn ned i et sæt rejsekufferter. Kufferterne er pakket med en masse aktiviteter, der skal hjælpe kommunens borgere afsted på rejsen til en mere klimavenlig hverdag.

Og hvad skal man så bruge på den rejse?
Der er selvfølgeligt nogle elementer, vi ikke kommer uden om. Tøj til alt slags vejr og toilettasken. I denne kuffert, formidler begge dele dog en historie om, hvordan både forbrug, personlig pleje og adfærd generelt, med simple handlinger, kan blive mere klimavenlige. 

Kufferten indeholder også sjove og underholdende aktiviteter. Borgerne kan fx lægge puslespillet om arealudnyttelsen af Hjørring Kommune. De kan også hygge sig med en lille klimaquiz.

Bliver man sulten, er der også lidt dåsegodter med på rejsen. Godterne er dog ikke spiselige. Til gengæld ruster de dig, til bedre at kende forskel på klimamyter og klimasandheder.

Satser på dialog
Der er mange flere aktiviteter i kufferterne, og repertoiret kan altid udvides og tilpasses, efter den retning klimavinden blæser. 

Kufferterne er en del af en større ambition i Hjørring Kommune, der handler om at gøre klimakrisen til andet end et spørgsmål om CO2. Det drejer sig nemlig mindst lige så meget om dialog – samtalen om, hvordan vi i fællesskab bidrager til den store forandring.

Derfor er formålet med kufferterne også, at lade dem rulle ud i kommunen, på besøg hos gymnasier, skoler, virksomheder og arrangementer, hvor de skal bruges som samtalestartere og inspiration til det gode klimaliv.

About