Gå til hovedindhold

Energiplan som politikere kan forstå

En strategisk energiplan eller en DK2020 Klimaplan er et vigtigt dokument, som har stor betydning for kommunen og for borgerne. Det er fyldt med fagudtryk og tekniske beskrivelser, som både politikere og borgere har meget svært ved at forstå. Og så er planen så omfangsrig, at de færreste orker at læse den.

Derfor giver det god mening at lave en pixi-udgave, som med færre og mere almindelige ord forklarer, hvordan kommunen vil planlægge en fremtid med mindre olie, gas, benzin og diesel og mere bæredygtighed.

Tankegang har løst denne opgave for en række kommuner. Fra en færdig energi- eller klimaplan til første udgave af en 12-16 siders folder går der to uger. Så har vi tygget indholdet igennem, trukket det væsentligste ud og sat det op på en måde, så politikerne både bliver oplyst og stolte. Der er nemlig rigtig høje ambitioner på klimaområdet i de danske kommuner.

Energisekretariatet i Ringkøbing – Skjern Kommune deler flittigt ud af sin folder om planen, der beskriver hvordan Naturens Rige bliver fossilfri i 2040. Holbæk Kommunes strategiske energiplan har også fået sin egen lille film, der på et par minutter formidler planens indhold og kommunens ambitioner på området.

Her i 2020 arbejder vi desuden med en letforståelig udgave af klimaplanen for Høje – Taastrup Kommune og for DK2020 Klimaplanen for Middelfart Kommune.
 

About