Sig det med billeder

Et billede siger mere end tusind ord, lyder et gammelt citat, og det benytter Slagelse Kommune sig i høj grad sig af, når de informerer om affald. I samarbejde med Tankegang har den sjællandske kommune udviklet figurerne Carlo og far, som med fagter og grimasser forklarer børn og voksne, hvordan de skal sortere og aflevere deres affald. 

I en helt ny pjece til etageboliger forklarer Carlo og far, hvad der må komme i containeren til papiraffald. Og som sædvanlig er det Carlo, der har styr på tingene og må tage sig til hovedet, når far gør det forkerte. 

Med de visuelle pjecer, de sjove historier og glimtet i øjet får Slagelse Kommune kontakt til hele familien. De voksne får information om sortering, og de mindste får noget at grine af, mens de lærer om affald. 

En vigtig gevinst er, at udlændinge i boligområderne umiddelbart kan afkode budskaberne i pjecen. Teksten er skåret ned til et par enkelte overskrifter, og illustrationerne kan forstås, uanset hvilket land, man kommer fra, og hvilket sprog, man taler.  

Her er vi også
Claus G
14. Dec 2017
Danva
Claus G
13. Dec 2017
Vandmiljø Randers
Claus G
12. Dec 2017
Billund kommune