Gadedrenge og posedamer i Horsens

Slå knude på posen.

Det var budskabet, da posedamer og gadedrenge fra Horsens Kommune og Tankegang fredag og lørdag stod klar ved supermarkeder i hele kommunen for at tale med folk. Det var krumtappen i en kampagne med det enkle mål at få alle til at slå knude på posen, inden de smider den i skraldespanden.

Sidste sommer lagde fluer æg i mange affaldsbeholdere, og de blev til ulækre maddiker og en stor historie i medierne.

Nu har Horsens Kommune skiftet papirsposer til madaffald ud med grønne poser. Hvis borgerne skal undgå maddiker, skal de huske at slå knude på posen. Ellers bliver fluerne tiltrukket af lugten og lægger igen deres æg i affaldsbeholderen.

5 hold stod klar ved supermarkederne og tilbød de forbipasserende at deltage i en lille konkurrence. De skulle svare på et enkelt spørgsmål for at være med i konkurrencen om en økologisk købmandskurv til 1234 kr. De fik også en lille snak om affald og om at slå knude på posen og mange fik lidt materiale med hjem. Eller en pakke pastiller.

Kampagnen blev bakket op af annoncer, presseomtale og aktivitet på kommunens Facebookside. Eventen blev en fin oplevelse for deltagerne. Langt de fleste borgere er glade for de nye grønne poser og for at sortere affaldet.

Billedet her er fra Gedved, hvor 4-årige Viktor Kildeby var med til at dele materiale ud.

Her er vi også
Claus G
14. Dec 2017
Danva
Claus G
13. Dec 2017
Vandmiljø Randers
Claus G
12. Dec 2017
Billund kommune