1,4 mio. danskere er på forkant

1,4 mio. danskere bor i forkantsdanmark – den del af riget, som nedsættende kaldes for udkanten. Forkantsdanskere har flere penge end folk i storbyerne, de har mere tid og er mere til et godt grin end til bekymring.

Det er nogle af resultaterne fra et studie, som dentsu Aegis Network tirsdag præsenterede på en stor konference på Sav-Værket i Højbjerg. Over 300 kommune, medie- og kommunikationsfolk havde meldt sig til og fik et fint portræt af familien Skagen, Hvide Sande, Augustenborg, Børkop eller Harboøre.

Forkantsdanskerne har fem gode grunde til ikke at bo i storbyer. De er i prioriteret rækkefølge:

1. Natur
2. Lokalpatrotisme
3. Nærhed
4. Tillid
5. Tid

Når man som kommune skal kommunikere til dem, er der tre værdier, som slår igennem. Det er lokal nærhed, ro og humor. Modsætningerne er globalisering, stress og bekymring, og det har ingen bundklang i de aktive lokalsamfund.

Meget få forkantsdanskere betragter deres lokalområde som udkant. En af de interviewede fra Hvide Sande sagde sådan her:

-Hvide Sande er ikke udkant. Vi har jo alting her. Udkant er, når bageren lukker og bliver erstattet af en drageflyverbutik.

Med til konferencen var også tv-vært Christian Degn – den høje fra Hammerslag. Han viste private billeder fra sin egen verden og reflekterede over de ord, han selv og andre mediefolk bruger om egne af landet, hvor de ikke selv bor.

 

 

Her er vi også
Stener
25. Apr 2018
Kreativ dag. Vesthimmerlands Forsyning
Stener
24. Apr 2018
Forbrugermesse GEV
Stener
24. Apr 2018
Sønderborg