Sortér lidt mer’ i Ringsted Kommune

Under sloganet Sortér lidt mer’ rullede Ringsted Kommune i 2013 et nyt genbrugsstativ ud til alle private husstande i kommunen. I stativet kan borgerne blandt andet aflevere dagrenovation, papir og emballage af glas og metal.

Ringsted Kommune ønskede, at borgerne både fik information om sortering i det nye affaldsstativ og en række grønne råd om affald og genbrug. En udfordring var, at husejerne selv skulle samle stativet. Der var derfor brug for en let forståelig samlevejledning.

Løbende information
Strategien blev at møde borgerne på en række forskellige analoge og digitale platforme. Informationerne skulle ud løbende, og præcist når målgruppen havde brug for dem.

En husstandsomdelt pjece til alle private boliger i Ringsted Kommune blev hovedmediet. Pjecen blev fulgt op af information på kommunens hjemmeside, brev, plakater, flexsigns på skraldebilerne og roll-ups på biblioteker og i Borgerservice.

Den grønne tråd
En grøn tråd løb helt konkret gennem pjecen og satte fokus på en række grønne tips og idéer. Blandt andre, at det er en god idé at skabe mindre affald for eksempel ved at undgå madspild og ved at fravælge varer med unødig meget emballage.

Farverne på medierne var holdt i sort, hvid og en meget markant limegrøn, hvilket gav medierne et særdeles opsigtsvækkende og markant udtryk. Teksten bestod af overskrifter, korte brødtekster, faktabokse og punktopstillinger.

 

Her er vi også
Claus G
12. Oct 2017
Næstved kommune
Claus G
10. Oct 2017
Rudersdal kommune
Claus G
10. Oct 2017
Halsnæs forsyning