Skrumpelev lever!

Hvilken rolle spiller kommunikationen i kommunernes og lokalsamfundenes arbejde med de hensygnende landsbyer? En hovedrolle, mener Casper Sørensen fra Tankegang, som bidrog til Dansk Byplanlaboratoriums arbejde med Skrumpelev i foråret 2014. 

Skrumpelev-rapporten fra Ministeriet for By-Bolig- og Landdistrikter viser fire scenarier for udviklingen af vejkantsbyer i Danmark. Rapporten dokumenterer, at det lokale engagement er afgørende for de truede landsbyers fremtid. Hvis lokalbefolkningen står sammen om at formulere en vision for byens fremtid, øges sandsynligheden for, at den går i opfyldelse. Her er kommunikationen vigtig, for det er vigtigt, at byens befolkning, kommunen og andre gode parter kan se visionen for sig. Der skal komme billeder op på nethinden af byens nye status om 10-15 år. Alternativet er lukning, og den lidt provokerende konklusion i rapporten om Skrumpelev var, at det i mange tilfælde kan betale sig at afvikle landsbyerne. 

Casper Sørensen er inddraget i det videre arbejde med Skrumpelev. Han bidrager også på Byplanlaboratoriets konferencer i Skørping og Ringe og deltager med kommunikation i udviklingsprojekt i Vordingborg Kommune.

 

Her er vi også
Claus G
12. Oct 2017
Næstved kommune
Claus G
10. Oct 2017
Rudersdal kommune
Claus G
10. Oct 2017
Halsnæs forsyning