Ny genbrugsbeholder i Billund Kommune

Alle private husstande i Billund Kommune fik i 2013 en ny genbrugsbeholder med to rum til pap, papir og plastposer og til tom emballage af plast, metal og glas.

Det var vigtigt for Billund Kommune, at husejerne fik overskuelig og let forståelig information om, hvad de må aflevere i genbrugsbeholderen. Det var desuden vigtigt, at borgerne fik sikkerhed for, at affaldet ikke på noget tidspunkt bliver blandet sammen.

Ud på mange platforme
Strategien blev at møde borgerne på en række forskellige analoge og digitale platforme. Informationerne skulle ud løbende, og præcist når målgruppen havde brug for dem.

En husstandsomdelt pjece til alle private husstande i kommunen blev hovedmediet. Pjecen fik følgeskab af information på kommunens hjemmeside, flyer, annoncer, sorteringsvejledning og pressemeddelelse.

Opsigtsvækkende design
Designet på medierne var opsigtsvækkende og skilte sig klart ud i bunken af post i postkassen. Teksten var kort og klar, og indholdet var kogt ned til det, som husejeren havde brug for at vide på det pågældende tidspunkt.

Billund Kommune pointerede i både pjecen, pressemeddelelsen og på hjemmesiden, at skraldebilerne har to rum, der svarer nøjagtigt til de to rum i genbrugsbeholderen. Det betyder, at affaldet ikke på noget tidspunkt bliver blandet sammen.

Opfølgning på kampagne
Billund fulgte i 2014 op på kampagnen. I forbindelse med udsendelse af det årlige affaldshæfte, interviewede Tankegang to familier og skrev artikler om deres erfaringer med genbrugsbeholderen.

Her er vi også
Claus G
12. Oct 2017
Næstved kommune
Claus G
10. Oct 2017
Rudersdal kommune
Claus G
10. Oct 2017
Halsnæs forsyning