Morbærhegnet har tabt sig 740 kg

I søndags sluttede Nulskrald Boligforening i Sønderborg. Resultatet af forsøget er, at beboerne har "tabt sig" 740 kg. Det betyder, at beboerne har været rigtig dygtige til at sortere de genanvendelige fraktioner og madaffald ud af dagrenovationen. 

122 lejligheder har fået tilbuddet om at være med i forsøget, og omkring 50 familier har valgt at deltage aktivt. 

Sønderborg Forsyning var sammen med Tankegang på pletten hele dagen i Morbærhegnet for at høre, hvordan beboerne havde oplevet de 5 ugers forsøg med mindre skrald, og hvordan det havde været at være nulskraldere. Her er det Luise Hulgaard fra forsyningen, der er ved at gøre klar til kaffebord og byttebiks, og beboerne dukkede op til en snak over kaffen eller en pølse fra Jespers pølsebod. Studerende fra Syddansk Universitet på Alsion har fulgt hele forsøget og var også med til afslutningen for at høre beboernes kommentarer. 

Der var bred enighed om, at man syntes, det var rart og nemt at være nulskralder. Efter den første uges tilvænning kunne beboerne nu godt tænke sig at gøre tiltaget permanent. Både fordi, det giver god mening at sortere sit affald og fordi, halvdelen af beboerne ikke har bil og derfor ikke selv kan komme på genbrugspladsen med det genanvendelige affald. Så beboerne savnede de mange ekstra containere.

Sønderborg Forsyning  og Sønderborg Kommune evaluerer nu forsøget sammen med boligforeningen B42, der har lejlighederne i Morbærhegnet. 

Nulskrald Boligforening i Sønderborg er blevet til i tæt samarbejde mellem forsyningen, kommunen og Tankegang og er finansieret af Miljøstyrelsens kommunepulje. 

 

 

 

Her er vi også
Claus G
12. Oct 2017
Næstved kommune
Claus G
10. Oct 2017
Rudersdal kommune
Claus G
10. Oct 2017
Halsnæs forsyning