Mere affald fra sommerhuse i Jammerbugt

Jammerbugt Kommune ønsker at modtage langt mere sorteret affald fra kommunens mange sommerhuse. En af udfordringerne er, at lejerne kun bor kort tid i sommerhuset, og at de derfor ikke når at få styr på, hvad de gør med de forskellige typer affald. Resultatet er, at hele molevitten ryger til dagrenovation, der bliver brændt på et forbrændingsanlæg. Og det er skidt for både miljøet og økonomien i affaldshåndteringen.

Lige netop den udfordring skal den årligt tilbagevendende sommerhuspjece være med til imødegå. I år har pjecen fået en visuel og sproglig overhaling, så det nu er endnu nemmere for beboerne i sommerhusene at få overblik over, hvordan de skal aflevere rødvinsflasken og asken fra brændeovnen på den rigtige måde. Der er henvisninger til de mange genbrugsbobler i sommerhusområderne og til kommunens 4 genbrugspladser, der har åben alle ugens 7 dage stort set året rundt. 

Sommerhuspjecen supplerer en tilsvarende pjece til helårshuse. Begge pjecer er udviklet i et fortrinligt samarbejde mellem Tankegang og Jammerbugt Kommune. 

 

Her er vi også
Claus G
12. Oct 2017
Næstved kommune
Claus G
10. Oct 2017
Rudersdal kommune
Claus G
10. Oct 2017
Halsnæs forsyning