Medarbejdere tyvstarter budgettet

Inden medlemmerne af Frederikssund Byråd begynder at arbejde med kommunens budget for 2016, har både medarbejdere og borgere givet deres besyv med.

Det sker ved to arrangementer, som Tankegang hjælper med at tilrettelægge og styre igennem. Den første var torsdag den 26. marts i Frederikssund-Hallen. Her var 80 medarbejdere og ledere fra MED-udvalg til workshop for at komme med idéer til en mere effektiv kommune.

Det skete i en styret proces med tre temaer:

1. Fra borger til medborger
2. Optimal udnyttelse af teknologi
3. Bæredygtige tilbud

Temaerne blev præsenteret og uddybet af medarbejdere i kommunen, som har egne erfaringer på området. Desuden havde Tankegang sat et hæfte op med en uddybende beskrivelse af temaerne.

Hæs ordstyrer
Den gennemgående metode var en proces-spilleplade med seks felter, som grupperne skulle igennem under hver af de tre temaer. Ordstyrer Stener Glamann var hæs, men havde medbragt en irriterende dommerfløjte, som kaldte grupperne til orden, hver gang de skulle hoppe til næste trin på spillepladen.

Grupperne afleverede deres idéer på digitale idékort, som nu alle sammen ligger klar til videre bearbejdning. Telefoner, iPads og computere kom også i brug ved fire afstemninger i dagens løb, hvor resultatet straks kom op på en storskærm.

Rigtigt inspirerende
Virksomhedskonsulent Lykke Møllehave fra Jobcentret var en af deltagerne i arrangementet, og hun var meget tilfreds med forløbet.
 - Det var en godt styret proces, og folk var gode til råt for usødet at komme med hvad der faldt dem ind. Det var rigtigt inspirerende, sagde hun efter dagen til kommunens hjemmeside frederikssund.dk.

Lørdag den 18. april er det borgernes tur til at komme med idéer til at effektivisere Frederikssund Kommune. Det sker ved en nogenlunde tilsvarende proces på Falkenborgskolen. Der er fri tilmelding.

 

 

 

 

 

Her er vi også
Claus G
12. Oct 2017
Næstved kommune
Claus G
10. Oct 2017
Rudersdal kommune
Claus G
10. Oct 2017
Halsnæs forsyning