Genbrugs-Iver giver børn grønne vaner

”Hvad man i ungdommen nemmer, man ej i alderdommen glemmer”. 

Ordsproget kunne fint være overskriften for en ny affaldskampagne i Rødovre Kommune. Her er målgruppen nemlig børn og unge i børnehaver og skoler. 

I 4 nye foldere får kommunens børnehavebørn og skoleelever en hel masse viden om affald. Den overordnede pointe er, at affald i dag er en værdifuld ressource, hvis det havner i de rigtige beholdere. Små sjove opgaver, konkurrencer, børnevenligt design og affaldsmaskotten Genbrug-Iver gør emnet sjovt og vedkommende for målgruppen.

Med de 4 foldere får Rødovre Kommune fat i en vigtig målgruppe, nemlig børn og unge. De lærer fra små, at de skal sortere deres affald og aflevere det i de rigtige beholdere. På den måde bliver affaldssortering naturligt for dem, og de kommer ud i verden med vigtig viden og gode, grønne vaner. 

Idéen med folderne er også, at børnene bliver ambassadører i hjemmene, hvor de meget gerne må holde mor og far lidt i ørene, når det gælder sortering affaldet fra den daglige husholdning. Og det lægger jo op til at slutte med endnu et lille ordsprog, nemlig Piet Heins: 

”Forældre kan opdrages til at forstå, men så må man også have haft dem fra små.”

Her er vi også
Claus G
12. Oct 2017
Næstved kommune
Claus G
10. Oct 2017
Rudersdal kommune
Claus G
10. Oct 2017
Halsnæs forsyning