Fra kaffekande til kunstværk

Det udtjente strygebræt bliver til en flot opslagstavle, og den gamle kaffekande genopstår som et imponerende kunstværk. Genbrugsekspert og tv-kendis Gitte Lacarriere viser i Billund Kommunes nye affaldshæfte, hvordan man skaber nyt liv i ting, der ellers er på vej i skraldespanden. 

Gitte Lacarrieres eksempler skal inspirere borgerne til selv at se muligheder, inden affaldet bliver læsset på traileren og kørt på genbrugspladsen. Idéen er at begrænse mængderne af affald ved at holde tingene i cirkulation så længe som muligt. 

I affaldshæftet slår Billund Kommune fast, at det nytter at genbruge. Både ved at holde liv i gamle ting og ved at aflevere pap, papir, plast, glas og metal i genbrugsbeholderen lige uden for døren. I tal og diagrammer dokumenterer kommunen, hvordan mængderne af affald til forbrænding falder år for år, i takt med at borgerne sorterer mere og mere affald til genbrug. 

Tankegang har i en årrække samarbejdet med Billund Kommune om det årlige affaldshæfte, der skal informere, motivere og inspirere borgerne til mere genbrug.  

 

Om Gitte Lacarriere

Indretningsarkitekt Gitte Lacarriere giver genbrugsidéer i aviser og magasiner, og i 2015 medvirkede hun i serien ‘Fra yt til nyt’ på DR1. Se mere på lacarriere.dk og genbrugsfabrikken.dk. 

 

Her er vi også
Claus G
12. Oct 2017
Næstved kommune
Claus G
10. Oct 2017
Rudersdal kommune
Claus G
10. Oct 2017
Halsnæs forsyning