FORS tester nye spande til køkkenet

2000 husstande på Sjælland tester i de kommende måneder et nyt, fleksibelt spandesystem til køkkenet, som FORS har udviklet sammen med Schoeller Plast og Aage Vestergaard Larsen.

Beboere i lejligheder får to store spande med låg, to skillerum og to små spande med låg. Beboere i enfamilieshuse får tre store spande med låg, to skillerum og én lille spand med låg. Beboerne bestemmer selv, hvordan de vil bruge spandene og hvad de vil sortere. Sætter de skillerum i de store spande passer formatet til en almindelig affaldspose.

Med spandene følger beslag, så testpersonerne kan montere spandene bag på en køkkenlåge.

Spandene er produceret af plast, som kunder i FORS har afleveret til genbrug. Det er første gang i Danmark, at husholdningsplast på den måde bliver genbrugt i nye produkter.

Deltagerne i testen får det nye udstyr leveret på adressen sammen med en info-folder, Tankegang har lavet sammen med FORS. Tankegang står også for at samle viden ind om resultatet af testen. Alle deltagere får et spørgeskema og vi gennemfører personlige interviews med tilfældigt udvalgte familier. Analysen omfatter også en lille Facebook-konkurrence for de brugere, der deler billeder fra deres køkken.

Testpersonerne får løbende nyhedsbreve og kan dele viden og spørgsmål på en lukket Facebook-gruppe, som FORS servicerer. Hele projektet er betalt af Miljøstyrelsens kommunepulje.

 

 

Her er vi også
Claus G
12. Oct 2017
Næstved kommune
Claus G
10. Oct 2017
Rudersdal kommune
Claus G
10. Oct 2017
Halsnæs forsyning