Beboere har genbrugt i 25 år

Det KAN lade sig gøre at få beboerne i boligforeninger til at sortere deres affald. Det fik Tankegangs Claus Grøngaard og Bolette Falbe-Hansen et konkret eksempel på i i går til møde i Miljøstyrelsens netværksgruppe i Taastrup.

På netværksmødet deltog repræsentanter fra de 11 kommuner, der har modtaget tilskud fra kommunepuljen til etage-boligprojekter.

Her præsenterede Sønderborg Kommune det ene af de to projekter, som kommunen, forsyningen og Tankegang løser i fællesskab, nemlig Nulskrald Boligforening. 

Bagefter var vi rundt i området og se Boligforeningen Blåkildegårds affaldssortering. Den har eksisteret siden 1990 og er 100 % beboer-drevet. Her er vi i genbrugsbutikken med tøj, hvor man kan komme hver søndag og hente og bytte tøj gratis. Et andet sted var der et lille værksted, hvor cykler, der ellers var blevet smidt ud, blev repareret eller brugt til for eksempel at lave havegriller af til beboerne. Alt sammen ganske gratis. Og den lille lokale genbrugsplads bliver passet af beboerne selv, der sorterer, ordner og holder pladsen ren og ryddelig. Det var en stor fornøjelse at se, hvordan engagerede beboere igennem nu 25 år har passet på og genbrugt affaldet.

 

 

Her er vi også
Claus G
12. Oct 2017
Næstved kommune
Claus G
10. Oct 2017
Rudersdal kommune
Claus G
10. Oct 2017
Halsnæs forsyning