Børn skriver nye vers til Grønlands affaldssang

I disse uger digter børn og voksne på livet løs om at sortere affald og passe godt på Grønlands natur. De deltager i en konkurrence om at skrive et nyt vers til Grønlands affaldssang Qujanaq (tak).

Formålet med konkurrencen er at få børn og andre til at sprede det gode budskab om at bruge skraldespanden og at sortere affaldet. Det foregår altsammen på Qujanaqs populære Facebookside, som 10 pct. af Grønlands befolkning synes godt om.

Der er to konkurrencer: 1 for skoleklasser og 1 for alle andre. Til hver konkurrence er der en præmie på 5000 kr.
Qujanaq-sangen blev oprindeligt skrevet til Julie Berthelsen, som også har indspillet den og givet koncerter flere steder i Grønland sammen med skolebørn. Når dette års konkurrence slutter, indspiller Julie Berthelsen Qujanaq-sangen med de nye vers og i starten af det nye år har Tankegang og Selvstyret planlagt koncerter i Ilussiat og Nuuk med Julie og to skoleklasser.

Alle skoler i Grønland har fået informationspakker med konkurrencen. Den indeholder blandt andet Qujanaq-pins, som børnene kan få, hvis de engagerer sig i konkurrencen. Pins blev det store hit i Grønland, da landet sidste år var vært for Arctic Games. Her blev det en kæmpe dille for børn i Nuuk at samle og bytte pins.

Her er vi også
Claus G
12. Oct 2017
Næstved kommune
Claus G
10. Oct 2017
Rudersdal kommune
Claus G
10. Oct 2017
Halsnæs forsyning